Om skolan

På Vallentuna Friskola har vi höga förväntningar på våra elever. Tillsammans med välutbildade och erfarna lärare arbetar vi för att ge eleverna undervisning av hög kvalitet, trygghet och delaktighet. Vårt gemensamma mål är att alla elever som går ut Vallentuna Friskola ska ha goda kunskaper, känna sig trygga och har utvecklats till kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer. Vi värdesätter goda relationer med eleverna och arbetar engagerat för att varje elev ska nå så långt det är möjligt tillsammans med elev och vårdnadshavare.

Välkommen till Vallentuna Friskola!

/ Zandra Jakobsson, Rektor Vallentuna Friskola

• Godkänd av Skolverket.
  • För elever i årskurs 6-9.
  • Öppen för alla och avgiftsfri.
  • Religiöst och politiskt obunden.
  • Följer den nationella läroplanen och skolans övriga styrdokument
  • Står under tillsyn av Skolverket och Vallentuna kommun

Vi har vuxit långsamt och från och med läsåret 2018-2019 har vi två klasser av vardera årskurserna 6-9, sammanlagt 228 elever. Vi har inga lediga elevplatser för närvarande i dessa klasser, men det går bra att anmäla sig till vår kö.

Vi ligger centralt beläget i Vallentuna centrum med närhet till Roslagsbanan och bussar.