Profilvecka

Varje hösttermin erbjuder vi våra elever under en hel vecka att fördjupa sig inom olika profilval.

Profilval HT 2018:

Friluftsliv

Gillar du att vara ute i naturen? På denna profil lär vi oss mer om friluftsliv och utmanar oss själva och våra vänner. Fiske, kanotpaddling, vandring, cykling, matlagning över öppen eld, svampplockning och att sova i tält står alltihop på schemat!

Mat för alla sinnen

Är du en riktig foodie? På denna profil tar vi ett helhetsgrepp på matlagning och jobbar både praktiskt och teoretiskt. Vi planerar vår matlagning, handlar ingredienser och jämför priser, miljöpåverkan och hälsoaspekter innan vi sätter igång med tillagningen. Vi utgår ifrån våra svenska mattraditioner och pratar om och experimenterar med hur smak, lukt, syn, hörsel och känsel påverkar våra matupplevelser.

Teknik och natur

Har du alltid drömt om att kunna designa en egen bil? På denna profil kommer vi att ägna mycket tid åt modern teknik. Att programmera på Tekniska Muséet och designa egna bilar som ni sedan tävlar med är några av de aktiviteter vi kommer ägna oss åt. Vi kommer också besöka Skansenakvariet med guidad tur bland rockor och krokodiler, gå på Naturhistoriska Riksmuséet och se en film på Cosmonovas kupolformade bioduk.

Teater och dans

Är Dramaten ditt nästa hem? På denna profil kommer du att få uttrycka dig genom konst och dans på många olika sätt. Vi kommer både att besöka dansmuséet och ha en workshop i hiphop samt gå en guidad tur på den anrika Kungliga Operan och titta på en repetition av en riktig föreställning. Att se film om dans och göra egna personliga gipsmasker med fjädrar, färg och paljetter ingår också i denna kreativa profil.

Bilders makt och idrott

Gillar du både att sporta och att vara kreativ? På denna tvådelade profil ägnar vi två dagar åt idrott och två dagar åt bild och film. På idrottsdagarna testar vi både vanliga och ovanliga sporter och hoppas att vi får upp ögonen för något nytt. I filmdelen lär vi oss knep för att påverka människor genom reklam och politisk propaganda och använder det sedan när vi själva skapar egna filmer. Förhoppningsvis blir vi mindre lättlurade!