Profilvecka

Varje hösttermin erbjuder vi våra elever under en hel vecka att fördjupa sig inom olika profilval.

Profilval HT 2019:

Friluftsliv

Sover du bättre i sovsäck än i soffan? På denna profil lär vi oss mer om friluftsliv och utmanar oss själva och våra vänner. Fiske, kanotpaddling, vandring, cykling, matlagning över öppen eld, svampplockning och att sova i tält står alltihop på schemat!

Mat genom tiderna

Gör du klassens bästa blåbärspaj eller har du slipat på ditt carbonararecept tills det nått perfektion? I den här profilen kommer vi att på olika sätt lära oss om mat genom olika tider, både praktiskt och teoretiskt. Vi planerar vår matlagning, handlar ingredienser, besöker Naturens Hus och diskuterar hållbarhet och hur framtidens mat kommer se ut. Vi kommer också att färdas tillbaka i tiden för att uppleva en dag på vikingatiden för att ta reda på hur man levde och åt då.

Teknik och natur

Har du alltid drömt om att bli programmeraren bakom nästa succé á la Minecraft? På denna profil kommer vi att ägna mycket tid åt modern teknik och miljö. Att programmera, koda, kryptera och lära oss styra robotar är några av de aktiviteter vi kommer ägna oss åt. Vi kommer också besöka Skansens nya Östersjöutställning, gå på Naturhistoriska Riksmuséet och se en film på Cosmonovas kupolformade bioduk.

Teater och dans

Är scenen din framtida hemmaplan? På denna profil kommer du få uttrycka dig genom konst och dans på många olika sätt. Vi kommer både att besöka dansmuséet och ha en workshop i hiphop samt gå en guidad tur på den anrika Kungliga Operan och titta på en repetition av en riktig föreställning. Att se film om dans och göra egna personliga gipsmasker med fjädrar, färg och paljetter ingår också i denna kreativa profil.

Utmaning för kropp och sinne

Gillar du att testa dina gränser och utmana både kropp och själ? På denna profil kommer du garanterat prova något du aldrig gjort förut med bland annat kampsporter, yoga, mindfulness och en utmanande hinderbana. Upptäck hur mycket du klarar av och gör dig redo att få träningsvärk i muskler du inte visste fanns om du väljer denna mjölksyraframkallande profil.

Konst och musik

Har du jobbat på din “tag” i flera år eller kan rabbla hiphopverser i sömnen? På denna estetiskt inriktade profil kommer vi lära oss om hiphop och street art och dess gemensamma historia genom olika typer av skapande workshops. Ni får chansen att uttrycka er i många olika former och att måla graffiti och göra egna låtar är bara några av de aktiviteter vi kommer ägna oss åt under veckan.