Vecka 24

Friluftsdag måndag 11 juni på förmiddagen. Eleverna ska ha matsäck med sig.

Solidaritetsdag måndag 11 juni på eftermiddag-kväll. Välkomna kl: 17.00! Eleverna kommer tidigare för att ställa i ordning allt.

Tisdag 12 juni är det klassens dag till ca kl: 12.00, ingen lunch serveras denna dag till åk 6-8, matsäck kan behövas. 9AB har den traditionella avslutningslunchen kl: 13.00.

Sommaravslutning onsdag 13 juni. Avslutningen börjar kl: 10.00 i Vallentuna Teater. Föräldrar är hjärtligt välkomna!

Tider för din sista vecka denna termin går att finna i rektorsbrevet.

9AB Antagningsbeskedet går att se fr o m 2 juli på gyantagningen.se  Tänk på att ni måste ha er kod för att logga in. Jag arbetar v 26-28 och ni kan nå mig på asa.widh@vallentunafriskola.se Hör av er om ni har några funderingar kring gymnasiet och antagningsbeskedet. / Soliga kramar till er alla! Åsa

Nu önskar vi alla ett soligt och skönt sommarlov och att våra nior kommer att trivas på sina nya skolor! Besök av ”gamla” nior är mycket uppskattat…

Förvarningar:

Höstterminen startar tisdag 21 augusti. Vi hälsar nya och ”gamla” elever välkomna! Våra nya sexor börjar kl: 9.00 (samling på skolgården) och åk 7-9 kl: 10.00. Ingen lunch serveras denna dag.

Vecka 23

Nu har vi möjlighet att gå ut med namnet på Friskolans nya rektor. Hon heter Zandra Jakobsson och gör sin första dag den 6 augusti. Hon hälsar att hon ser mycket fram emot att få börja på skolan, eftersom den har ett så gott rykte både när det gäller elever och personal. Zandra kommer att ha möjlighet att besöka skolan inom kort och kommer även att skicka en hälsning till alla via hemsidan efter midsommar.

Nu är det hög tid att via kommunens hemsida ansöka för skolskjuts inför nästa år: https://www.vallentuna.se/skolskjuts

Skolinspektionens årliga besök föll ut mycket väl och inspektionen avslutades i veckan utan någon kritik. Som väntat, men ändå skönt att få ett kvitto på att vi gör mycket rätt.

/MVH Pontus Lundberg, rektor

Onsdag 6 juni är eleverna lediga, trevlig Nationaldag!

8B Har sovmorgon på torsdag och börjar kl: 9.50 med matematik.

Vecka 22

7AB Kemiförhör på s 124-125, 132-134, 139-144, laboration samt stencil atom och jon, måndag.

7AB Tyskprov, tisdag.

7AB Biologiprov, fredag.

8AB SO inlämningsuppgift, fredag.

8AB Kemiprov, s 158-179 organisk kemi, fredag. 8A kommer att ha provet på deras biologilektion och 8B har det på MaX, 8B kommer att få sovmorgon torsdag 7/6 (ändrat från 31/5) och börjar då kl: 9.50 istället.

8B Engelska, redovisning, måndag och onsdag.

9A Engelska, muntlig presentation, tisdag och onsdag.

9A Svenska författare, tisdag, onsdag och fredag.

9A SO-inlämning, fredag.

9AB Spanska, muntlig presentation tisdag och torsdag.

Förvarningar:

Onsdag 6 juni är eleverna lediga.

Friluftsdag måndag 11 juni på förmiddagen. Eleverna ska ha matsäck med sig.

Tisdag 12 juni går åk 6-8 i skolan till ca kl: 12.00, ingen lunch serveras denna dag. 9AB har den traditionella avslutningslunchen.

Vecka 21

6AB Religionsprov fredag.

7A Svenska, Hungerspelen, onsdag.

7AB Spanska, muntlig presentation, tisdag.

7AB SO-prov, massmedia och källkritik, fredag.

8A Engelska, muntlig presentation, onsdag och fredag.

8AB Tyskprov, tisdag.

8AB Franskprov, tisdag.

9AB Spanska, inlämning, tisdag.

9AB Spanska, muntlig presentation, torsdag.

9AB NP-franska, tisdag, torsdag och fredag.

Förvarningar:

Onsdag 6 juni är eleverna lediga.

Friluftsdag måndag 11 juni på förmiddagen. Eleverna ska ha matsäck med sig.

7AB Kemiförhör på s 124-125, 132-134, 139-144, laboration samt stencil atom och jon, måndag v 22.

7AB Tyskprov, tisdag v 22.

7AB Biologiprov, fredag v 22.

8AB SO inlämningsuppgift, fredag v 22.

8AB Kemiprov, s 158-179 organisk kemi, fredag v 22. 8A kommer att ha provet på deras biologilektion och 8B har det på MaX, 8B kommer att få sovmorgon torsdag 31/5 och börjar då kl: 9.50 istället.

8B Engelska, redovisning, måndag och onsdag v 22.

9A Engelska, muntlig presentation, tisdag och onsdag v 22.

9A Svenska författare, tisdag, onsdag och fredag v 22.

9A SO-inlämning, fredag v 22.