Solidaritetsdag

Vallentuna Friskolas traditionella Solidaritetsdag genomförs i slutet av varje vårtermin. Arrangör är Elevrådet som står för den övergripande organisationen, och respektive klassråd står för klassens aktivitet. Alla är välkomna, elever, föräldrar, syskon, släktingar, nya elever, före detta elever …. ja, alla!

De insamlade medlen går varje år till ett angeläget ändamål som Elevrådet röstar fram. Syftet med dagen är att våra ungdomar under en dag ska kunna se bortom sina egna omedelbara behov och arbeta för ett gemensamt mål för att hjälpa andra.

De senaste åren har vi haft hamburgare till försäljning. Man kan med andra ord förlägga familjens middagsmål till skolan. Vallentuna Friskola står för kostnaden för råvaran och hela behållningen går till det utvalda insamlingsmålet. Våren 2018 skänktes 20 000 kr till “Läkare utan gränser”
Under kvällen håller vi till på vår skolgård och inne i skolan. Utställningar av elevarbeten i slöjd, bild och niornas teknikarbeten arrangeras.

Tack för allas deltagande!