Profilvecka

Varje hösttermin erbjuder vi våra elever under en hel vecka att fördjupa sig inom olika profilval.

Profilval HT 2020

Friluftsliv

Sover du bättre i sovsäck än i soffan? På denna profil lär vi oss mer om friluftsliv och utmanar oss själva och våra vänner. Kanotpaddling, vandring, cykling, matlagning över öppen eld, svampplockning och att sova i tält står alltihop på schemat! OBS Välj INTE denna profil om du inte kan tänka dig att spendera en natt i tält eller cykla en bra bit!

Mat genom tiderna
Gör du klassens bästa blåbärspaj eller har du slipat på ditt carbonararecept tills det nått perfektion? I den här profilen kommer vi att på olika sätt lära oss om mat genom olika tider, både praktiskt och teoretiskt. Vi planerar vår matlagning, handlar ingredienser, och lagar maten tillsammans. Vi kommer också att färdas tillbaka i tiden för att uppleva en dag på vikingatiden för att ta reda på hur man levde och åt då. Dessutom kommer vi diskutera hur mat i framtiden kommer se ut.

Teknik, natur och matte
Har du alltid drömt om att bli programmeraren bakom nästa succé á la Minecraft? På denna profil kommer vi att ägna mycket tid åt modern teknik och miljö. Att programmera, lära oss styra robotar, bygga snabba minibilar och göra kemiska tester av några vanliga produkter är några av de aktiviteter vi kommer ägna oss åt. Ett gäng mattekluringar och deltagande i Kemins dag-experimentet står också på schemat.

Konst och musik
Har du alltid drömt om att ett fullsatt Globen sjunger med i låten du skrivit? På denna estetiskt inriktade profil kommer vi skriva egna låtar, få en privat konsert av ett band och göra en egen inspelning. Vi kommer också lära oss om street art och grafittihistoria genom olika typer av skapande workshops. Ni får chansen att uttrycka er i många olika former och grafittimåleri och låtskrivande är bara några av de aktiviteter vi kommer ägna oss åt under veckan.

Dans
Är scenen din framtida hemmaplan? På denna profil kommer du få uttrycka dig genom dans på många olika sätt. Vi kommer testa många olika stilar, allt från streetdance till showjazz och dessutom få besök av showdansskolan FLEX. Att skapa en egen koreografi som vi filmar och klipper ingår också i denna kreativa profil.

Utmaning för kropp och sinne
Gillar du att testa dina gränser och utmana både kropp och själ? På denna profil kommer du garanterat prova något du aldrig gjort förut med bland annat kampsporter, yoga, dans och en utmanande hinderbana. Upptäck hur mycket du klarar av och gör dig redo att få träningsvärk i muskler du inte visste fanns om du väljer denna mjölksyraframkallande profil.