Lokaler

Till läsåret 22/23 flyttade Vallentuna Friskola in i nya lokaler på adressen Lars Hårds väg 20B (fd Karlbergsskolan/Karlslundsskolan södra). Vi är glada över att få flytta till denna skolbyggnad med bl.a. stora, rymliga klassrum, samlade specialsalar och en fantastisk skolgård. Vi har numera våra egna undervisningssalar för slöjd, bild, idrott, musik samt NO.

Klasserna har hemklassrum och alla elever har ett eget skåp i korridoren. Utöver våra egna ämnesspecifika salar har vi även bibliotek samt vår mycket uppskattade ”Studion”. I början av ht-22 kommer vi även bygga vår egna labb-sal vilket vi ser väldigt mycket fram emot att kunna nyttja i form av regelbundna laborationer i NO-ämnena för samtliga årskurser.

Lektionerna i idrott & hälsa har vi i vår egna gymnastiksal men vi har också tider bokade i Vallentuna sporthall och under vår- och höst även på IP eller Kvarnbadet.

Hem- & konsumentkunskap har vi under läsåret 22/23 fortsatt i Rosendalskolan Södras hemkunskapssal.